"20 днів у Маріуполі" побив усі рекорди переглядів на українських стримінгових платформах
Кадр з фільму "20 днів у Маріуполі"

Документальний фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" встановив рекорд за кількістю переглядів на українських стримінгових платформах Megogo, "Київстар ТБ", Takflix та Volia TV, про це повідомляє Forbes.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

За інформацією, на Megogo відкрили понад 21 тисячу доступів до фільму. Стрічка встановила рекорд серед документальних фільмів і стала одним із лідерів загального рейтингу.

"Такий результат свідчить про глибоку шану українців до команди фільму, бажання відзначити та підтримати вітчизняний кінематограф", – каже Global Chief Marketing Officer Megogo Валерія Толочина.

На стримінгах Takflix та "Київстар ТБ" стрічка показала рекордні перегляди за весь час існування платформ. "20 днів у Маріуполі" обійшла світові та українські кінохіти.

На Volia TV з 21 до 23 березня стрічку переглянули близько 18% від загальної кількості користувачів. За три дні фільм зібрав уп’ятеро більше переглядів порівняно з усіма іншими стрічками онлайн-кінотеатру.

  • Нагадаємо, стрічка "20 днів у Маріуполі" отримала премію "Оскар" у номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм". Це перший український фільм, який здобув цю нагороду Американської кіноакадемії.
  • "20 днів у Маріуполі" — документальна робота режисера та воєнного кореспондента Мстислава Чернова. У березні 2022 року він та його колега — фотограф Євген Малолєтка — були останніми із цивільних журналістів, які залишалися в Маріуполі, що опинився у повній блокаді російських військ.
  • "20 днів у Маріуполі" вже переміг у номінації "Найкращий документальний фільм" британської кінопремії BAFTA, а Чернов отримав премію Гільдії режисерів США (DGA Awards) за "видатні режисерські досягнення в документальному кіно".