"20 днів у Маріуполі" побив усі рекорди переглядів на українських стримінгових платформах
Кадр з фільму "20 днів у Маріуполі"

Документальний фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" встановив рекорд за кількістю переглядів на українських стримінгових платформах Megogo, "Київстар ТБ", Takflix та Volia TV, про це повідомляє Forbes.

За інформацією, на Megogo відкрили понад 21 тисячу доступів до фільму. Стрічка встановила рекорд серед документальних фільмів і стала одним із лідерів загального рейтингу.

"Такий результат свідчить про глибоку шану українців до команди фільму, бажання відзначити та підтримати вітчизняний кінематограф", – каже Global Chief Marketing Officer Megogo Валерія Толочина.

На стримінгах Takflix та "Київстар ТБ" стрічка показала рекордні перегляди за весь час існування платформ. "20 днів у Маріуполі" обійшла світові та українські кінохіти.

На Volia TV з 21 до 23 березня стрічку переглянули близько 18% від загальної кількості користувачів. За три дні фільм зібрав уп’ятеро більше переглядів порівняно з усіма іншими стрічками онлайн-кінотеатру.

  • Нагадаємо, стрічка "20 днів у Маріуполі" отримала премію "Оскар" у номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм". Це перший український фільм, який здобув цю нагороду Американської кіноакадемії.
  • "20 днів у Маріуполі" — документальна робота режисера та воєнного кореспондента Мстислава Чернова. У березні 2022 року він та його колега — фотограф Євген Малолєтка — були останніми із цивільних журналістів, які залишалися в Маріуполі, що опинився у повній блокаді російських військ.
  • "20 днів у Маріуполі" вже переміг у номінації "Найкращий документальний фільм" британської кінопремії BAFTA, а Чернов отримав премію Гільдії режисерів США (DGA Awards) за "видатні режисерські досягнення в документальному кіно".