Для жителів вул. Прирічна розроблять пільгові умови паркування на паркінгу за 120 млн грн
Фото: Віталій Кличко

Для мешканців прилеглих багатоповерхівок на вул. Прирічній розроблять пільгові умови паркування на підземно-наземному паркінгу в Оболонському районі, пише КМДА.

Пільги діятимуть у вечірній та нічний час. Таке рішення ухвалила Київська міська рада.

Зазначається, що відповідну земельну ділянку на вулиці Прирічній площею 1,6919 га надали КП "Житлоінвестбуд-УКБ" для будівництва паркінгу. Водночас біля прилеглих багатоквартирних будинків спостерігається хаотичне паркування автомобілів, що перешкоджає вільному проїзду спеціальної техніки в разі надзвичайних ситуацій.

"Пільгові умови для паркування транспорту місцевих жителів на майданчику новозбудованого паркінгу у вечірній та нічний час допоможуть розв’язати цю проблему", — йдеться у повідомлені.

Як раніше повідомляли, трирівневий паркінг на вул. Прирічній буде підземно-наземним та слугуватиме об’єктом подвійного призначення.

Раніше мер Києва Віталій Кличко зазначив, що паркінг на Прирічній стане складовою відпочинкового комплексу на Оболонському острові. Щоб люди, які приїжджатимуть відпочивати, могли впорядковано залишати свої автівки. Вартість цього підземно-наземного паркінгу становить 120 млн грн.

Натомість місцеві жителі пропонували створити "сучасну рекреаційну зону" на вулиці Прирічній "без будь-яких забудов".