Очільниця музею Голодомору пов'язує хейт в її бік з російською пропагандою
Фото: Дмитро Вага / Facebook

Виконувачка обов’язків генеральної директорки Національного музею Голодомору-геноциду Леся Гасиджак в інтервʼю LIGA.Life розповіла про зв’язок між цькуванням за її зовнішність та обговоренням щодо фінансування другої черги будівництва музею.

За її словами, це все величезна єдина кампанія, жертвами якої стали не лише вона, а й музей. За інформацією, яка є в очільниці музею, це все почалося ще у травні в Росії.

"Російські політтехнологи прекрасно усвідомлюють, що тема Голодомору і пам’яті про геноцид — це одна з націєтворчих тем для України. Росія завжди цю історію заперечувала, а коли зрозуміла, що не може чинити опір, почала маніпулювати", – додає очільниця музею Голодомору.

Леся Гасиджак зазначає, що усі почали обговорювати вето на фінансування будівництва, порівнювати музей зі стадіоном, хоча це непорівнянні речі. "Але я вважаю, що цей удар не вдався. Він зробив мене та інституцію лише сильнішими".

Зокрема, очільниця музею розповіла, що її інтереси в суді за позовом через хейт будуть представляти юристки Асоціації жінок-юристок "ЮрФем: підтримка" — Оксана Гуз, Христина Кіт і Марина Саєнко.