Очільниця музею Голодомору пов'язує хейт в її бік з російською пропагандою
Фото: Дмитро Вага / Facebook

Виконувачка обов’язків генеральної директорки Національного музею Голодомору-геноциду Леся Гасиджак в інтервʼю LIGA.Life розповіла про зв’язок між цькуванням за її зовнішність та обговоренням щодо фінансування другої черги будівництва музею.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

За її словами, це все величезна єдина кампанія, жертвами якої стали не лише вона, а й музей. За інформацією, яка є в очільниці музею, це все почалося ще у травні в Росії.

"Російські політтехнологи прекрасно усвідомлюють, що тема Голодомору і пам’яті про геноцид — це одна з націєтворчих тем для України. Росія завжди цю історію заперечувала, а коли зрозуміла, що не може чинити опір, почала маніпулювати", – додає очільниця музею Голодомору.

Леся Гасиджак зазначає, що усі почали обговорювати вето на фінансування будівництва, порівнювати музей зі стадіоном, хоча це непорівнянні речі. "Але я вважаю, що цей удар не вдався. Він зробив мене та інституцію лише сильнішими".

Зокрема, очільниця музею розповіла, що її інтереси в суді за позовом через хейт будуть представляти юристки Асоціації жінок-юристок "ЮрФем: підтримка" — Оксана Гуз, Христина Кіт і Марина Саєнко.