На залізничному вокзалі Львова встановили скульптуру,  яка символізує незламність
Фото: Володимир Семків

У фоє залізничного вокзалу Львова встановили скульптуру Володимира Семківа "Прямостоячий". Вона з’явилася там у межах Львівського тижня скульптури, пише видання "Високий замок".

Металева скульптура чоловіка без рук та голови виготовлена з алюмінієвого сплаву та сталі. Автор створив її у 2018 році. "Прямостоячий" символізує людину, яка попри катаклізми продовжує вірити у майбутнє та йде вперед, показує незламний дух українців та їхню тверду віру в перемогу.

Фото:  Святослав Шеремет
Фото: Святослав Шеремет

За словами куратора виставки Павла Гудімова, скульптура викликала резонанс, як і представлена напередодні робота Василя Корчового "Впевнена".

"Це велика колона, на якій стоїть на двох ногах, без рук, без голови, чоловічий потужний торс з членом. Без ерекції. І вже пішли питання, чому треба всім дивитися на той член. Але це класна робота Володимира Семківа. Минулого року вона була показана як музейна, тепер вона моментально організовує простір вокзалу", — сказав Гудімов в інтерв'ю журналістам.

Фото: Ya Gallery Lviv
Фото: Ya Gallery Lviv

Львівський тиждень скульптури відбудеться з 20 вересня до 11 жовтня. Зокрема, в межах проєкту в Стрийському парку відкрили скульптурний маршрут — вісім творів. Тоді скульптора Василя Корчового "Впевнена" викликала бурхливу реакцію громадськості.

Наприкінці серпня скульптуру "Впевнена" облили переробленим мастилом і спробували підпалити.