У будинку Алена Делона знайшли 72 одиниці зброї, на яку в нього немає дозволу
Фото: EPA

У будинку 88-річного французького актора Алена Делона поліція виявила 72 рушниці, на які зірка не має дозволу, пише видання Le Monde.

Окрім вогнепальної зброї, правоохоронці також знайшли 3000 набоїв та тир в будинку Делона в Душі-Монкорбоні, приблизно за 135 км від Парижа. Зброю і набої вилучили. Обшук вирішили провести після того, як агент, призначений судом, помітив зброю у будинку актора.

У січні 2024 року французький суддя з питань опіки наказав передати актора під юридичний захист. Згідно з наказом, Делону заборонено продавати будь-які великі активи, а сторонній адвокат повинен допомагати йому приймати медичні рішення або вибирати лікарів.

Стан здоров'я актора погіршився після перенесеного інсульту 2019 року та іншої серйозної хвороби, назву якої не повідомляють.

Троє дітей Алена Делона подавали позов проти партнерки за імовірне насильство над актором та зловживання його слабкістю. Слідство не знайшло доказів насильства.

У січні 2024 року в інтерв'ю Ентоні Делон сказав, що його батькові важко змиритися зі своїм слабким станом здоров'я, додавши, що є "великі ризики" того, що 88-річний чоловік святкував "своє останнє Різдво".

Тоді Ален Делон через свого адвоката Крістофа Айєлу надав відповідь. Актор був "надзвичайно шокований інформацією у ЗМІ, яку розповів Ентоні", зазначив адвокат. Він збирався подати позов проти сина за наклеп.

Зокрема, Делон-молодший звинуватив свою сестру Аннушку в тому, що вона наразила батька на небезпеку, адже не говорила про його стан.

Водночас адвокат Алена Делона сказав, що Ентоні мав "тільки одну мету — завдати шкоди репутації Аннушки та близьким стосункам, які актор завжди мав з донькою". Зокрема, Аннушка збиралася подати скаргу про наклеп і переслідування старшого брата.