Верховна Рада проголосувала за звільнення Сергія Шкарлета
Фото: МОН

Верховна Рада підтримала звільнення міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета з посади. За звільнення проголосували 295 депутатів.

Рада проголосувала за відставку Шкарлета
Фото: Олексій Гончаренко
Рада проголосувала за відставку Шкарлета
Фото: Олексій Гончаренко

"Закінчився мій термін перебування на посаді Міністра освіти і науки України. Та незалежно від обійманої посади продовжую працювати у сфері освіти і науки України", – повідомив Шкарлет у своєму каналі в Telegram.

Сергій Шкарлет з 2020 року був на посаді міністра освіти. Цього ж року Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти виявило плагіат у чотирьох його наукових роботах, зокрема у дисертації. Окрім цього, наявність плагіату підтвердили три незалежні міжнародні експерти зі США, Чехії та Польщі, які проаналізували уривки робіт, перекладені англійською мовою.

  • 17 березня стало відомо про можливе звільнення з посади міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета. Зі слів співрозмовника LIGA.net, це була не його ініціатива, а "його попросили".
  • 18 березня представник Кабміну у Раді Тарас Мельничук заявив, що у парламенті вже зареєстровано заяву про відставку міністра освіти Сергія Шкарлета.
  • Його місце може зайняти директор Малої академії наук і військовий ЗСУ Оксен Лісовий.
  • Перед голосуванням Сергій Шкарлет написав, що його строк на посаді закінчився, але він продовжить працювати у сфері освіти.