Як позбутися "Zoom-втоми". Шість способів підтримки зв'язку під час COVID-19
Фото: depositphotos.com

З огляду на продовження зростання кількості випадків COVID-19 та встановлення жорстких карантинних обмежень на території України, ми будемо проводити більше часу вдома. 

Протягом цього періоду уся робота, бізнес-зустрічі та навіть вечірки знову перейдуть в "Zoom", "Skype" та інші соціальні мережі. 

Проте якщо вам набридли такі способи соціалізації, видання Healthline разом з експертами підготували шість варіацій підтримки соціального зв'язку на відстані.

1. Заснуйте віртуальний книжковий клуб

Спитайте у друзів, чи буде їм цікаво вибрати книгу для спільного читання та організувати дискусію навколо неї.

Це може бути чудовим інструментом для соціальних зв'язків, оскільки це робить нас активними та залученими у спільну діяльність з іншими. 

Ви можете обрати письмове обговорення в месенджерах, розмову телефоном чи відеодзвінок. Головне, щоб обговорення було цікавим та жвавим.

2. Займайтесь спортом разом

Як щодо дистанційних тренувань? За часи пандемічного 2020 року багато тренерів перейшли на онлайн-тренування зі своїми клієнтами. Тому чому б не спробувати такий формат зі своїми друзями?

Оберіть спільне відеотренування у Youtube та під'єднайтесь до відеочату з друзями.

По-перше, це змотивує вас тренуватися сумлінніше. По-друге, ви отримаєте ендорфін від фізичної активності та проведення часу з друзями чи близькими.

3. Приготуйте щось разом

"Їжа – це також соціальна річ. У багатьох культурах трапеза є соціальною подією і дійсно може допомогти нам відчути зв'язок один з одним", – розповідає Джуліанна Хольт-Лунстад, професорка психології та неврології з Університету Бригама Янга. 

Надсилайте фотографії друзями чи рідним під час приготування їжі. Потім ви можете перейти до відео- або телефонного дзвінка, щоб обговорити, що вам сподобалось у страві, а що б варто додати до рецепта.

4. Пограйте в гру 

Існує ряд додатків, які дозволяють користувачам віртуально грати в ігри, такі як шашки чи Scrabble.

"Я б порекомендувала зробити крок назад і запитати себе, якою діяльністю вам подобається займатися, і подивіться, як ви можете це форматувати до ери віртуального зв'язку", – пояснює Неда Гулд, клінічна психологиня та директорка програми Mindfulness Program at Johns Hopkins Medicine.

Якщо ви хочете провести час більш пасивно, спробуйте влаштувати віртуальну ніч кіно з друзями. 

5. Підготуйте "пакет допомоги"

Незалежно від того, чи це подарунок для місцевої організації, яка допомагає тим, хто цього потребує, чи коробка зі смаколиками для друга, створення "пакету допомоги" для когось іншого – чудовий спосіб відчути соціальний зв’язок.

Якщо одержувачем є хтось з ваших знайомих, для додаткового посилення зв’язку експерти рекомендують запакувати подарунки самостійно чи зробити щось своїми руками. 

"Ви можете зателефонувати один одному, щоб одночасно працювати над цим, або зробити це самостійно, а потім надіслати один одному фотографії закінченого витвора мистецтва", – рекомендує Неда Гулд.

6. Спробуйте старомодний телефонний дзвінок

Якщо відеодзвінок здається незручним або викликає занепокоєння, спробуйте звичайний телефонний дзвінок.

Якщо цей варіант вам не підійде, можете надіслати голосові повідомлення або попередньо записане відео друзям чи родичам.

Незалежно від вашого засобу для зв’язку, пам’ятайте про важливість підтримки стосунків навіть під час соціального дистанціювання.

Читайте також: