Не мотивуйте, а дисциплінуйте. Як змусити себе регулярно займатися спортом
Фото: depositphotos.com

Існують дні, коли нам зовсім не хочеться тренуватися через лінь чи зайнятість. Проте відхилення від графіка тренувань згодом може призвести до відмови від них. 

Як себе мотивувати? Існує безліч способів! Ресурс MyFitnessPalblog пропонує дотримуватись таких правил:

Правило 10 хвилин

Краще трошки, ніж зовсім нічого. Тож скажіть собі, що вам потрібно зробити лише перші 10 хвилин тренування. Якщо після 10 хвилин у вас не виникне бажання припинити, продовжуйте.

Інший спосіб: використовуйте коротші відрізки часу для тренування. Наприклад, розбийте його на 5–10-хвилинні комплекси вправ. Так до кінця дня ви назбираєте 30 хвилин фізичної активності.

Встановіть рівні вправ

"Замість однієї мети поставте три, наприклад: золото, срібло та бронзу", – рекомендує Майкл ОБрієн, фахівець з мислення.

Так ви будете мати кілька різних версій тренування. Варіант "золотої медалі" – це повне тренування. Срібна та бронзова медалі – це менш напружені тренування.

"Наприклад, золото може бути пробіжкою дистанцією 8 кілометрів, срібло – 5 км, а бронза – 2 км. Так, бронза – це не золото, але вона допоможе вам залишатися в грі і підтримувати свій імпульс", – пояснює Майкл ОБрієн.

Придумайте нагороду

"Наше тіло і розум отримує задоволення від нагород. Це може бути вечір за переглядом телешоу або смачний та корисний смузі", – пояснює Джастін Свенсон, сертифікований персональний тренер.

Ви також можете спробувати поєднати улюблені справи. Наприклад, прослухати новий епізод подкастів під час тренування. 

Перетворіть хатні справи в тренування

Якщо ви не хочете виконувати повноцінний комплекс вправ, можливо, ви зможете перетворити хатні обов'язки на мінітренування.

"Наприклад, якщо ви прибираєте у своїй квартирі, увімкніть улюблену танцювальну музику і рухайтесь активніше. Додайте кілька стрибків або кілька танцювальних рухів. Чим більше ви включаєте вправи у свої повсякденні справи, тим легше вам буде мотивувати себе робити їх більше", – пропонує Свенсон.

Враховуйте фінансовий вклад

Якщо ви нещодавно придбали нові кросівки, обладнання для домашніх тренувань або програму тренувань, нагадайте собі, що ви вклали гроші у ці речі.

Це може допомогти вам змінити своє мислення.

Не мотивуйте, а дисциплінуйте

Існує думка, що нам потрібно відчувати мотивацію для того, щоб змусити себе тренуватися. Проте правда в тому, що ви можете залишатися відданими спорту без неї.

"Я ніколи не покладаюся на мотивацію. Натомість я дисципліную себе. Після того, як ви впроваджуєте дисципліну щодо своїх тренувань та  харчування, вас буде неможливо зупинити! ", – говорить Сара Пелк Грака, сертифікований особистий тренер та засновник компанії Strong with Sarah. 

Читайте також: