Допоможуть схуднути, якщо їсти правильно. Як не потрібно споживати бобові
Фото: unsplash.com
Зміст:
  1. Боби – єдине джерело білка
  2. Споживання консервованих бобів з високим вмістом солі
  3. Боби та висококалорійні добавки

Боби багаті клітковиною і є хорошим джерелом білка, так вони допомагають відчувати себе ситим. Саме тому вони є незамінним продуктом у раціоні людини, яка бажає схуднути. 

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Огляд за травень 2016 року, опублікований в The American Journal of Clinical Nutrition показав, що додавання бобів у свій раціон може допомогти втратити частину жиру в організмі.

Проте не поспішайте додавати цей вид продукту у свій раціон. Ресурс LIVESTRONG.com попереджує, що боби будуть давати позитивний ефект лише у разі уникнення наступних помилок:

Боби – єдине джерело білка

Білок є надзвичайно ситною поживною речовиною. Згідно з дослідженням, проведеним у червні 2015 року і опублікованим в The American Journal of Clinical Nutrition, отримання достатньої кількості білка може допомогти вам дотримуватися дієти і відчувати себе ситим, навіть якщо ви скоротили калорії.

Але боби не повинні бути вашим єдиним джерелом білка. Адже вони не постачають всіх необхідних амінокислот, які потрібні організму.

"Багато бобів мають низький вміст метіоніну – амінокислоти, яка міститься в зернах. Проте боби забезпечують більшу кількість лізину, кількість яких обмежена в зернах. З цієї причини багатьом людям слід поєднати дві групи продуктів, щоб утворився повноцінний білок. Наприклад, поєднавши квасолю та рис", – пояснює дієтологиня Синтія Сасс.

Але уявлення про те, що ви повинні їсти ці продукти за одне приймання їжі, застаріло. Дієтологиня додає: "Ваша печінка зберігає незамінні амінокислоти протягом доби для подальшого використання, тому, поки ви отримуєте достатній запас незамінних амінокислот протягом 24 годин, цього достатньо".

Отже, ви можете задовольнити свої потреби в білках, коли харчуєтесь виключно на рослинній основі; просто обов’язково варіюйте рослинні білки.

Споживання консервованих бобів з високим вмістом солі

За даними Американської асоціації серця, понад 70% солі, яку ми споживаємо, надходить із перероблених магазинних та ресторанних продуктів.

Консервовані боби також належать до цієї категорії продуктів. Прочитайте склад на банці, і ви побачите, що кількість солі неоднакова у кожному товарі. Деякі з них абсолютно не містять солі, тоді як інші перевантажені нею – понад 1000 мг в одній баночці. Але чому сіль так шкодить організму під час схуднення?

Річ у тім, що вона затримує зайву воду в організмі. Це може спричинити набряклість, здуття живота, а іноді й збільшення ваги. Тому краще віддайте перевагу самостійно приготовленим бобам або уважно читайте склад консервованого продукту, щоб не нашкодити своєму здоров'ю та фігурі.

Боби та висококалорійні добавки

Сир, сметана, гуакамоле – всі вони смачні та забезпечують додаткове харчування. Але не варто ними зловживати, адже ви значно збільшите кількість спожитих калорій.

Так чверть склянки сметани або гуакамоле додає близько 90 калорій! Тому до бобів варто додавати соус, овочі та салати, так ви забезпечите організм поживними речовинами та ситою їжею.

Читайте також:

  • Що їсти для схуднення. П'ять категорій продуктів, які сприятимуть втраті ваги
  • У яких продуктах міститься цинк. П'ять категорій, які варто додати в раціон
  • Заміна м'яса бобовими знижує ризик хвороб серця на 14%. Чому це важливо під час COVID-19