Справа не в часі. Коли краще тренуватися для того, щоб схуднути
Фото: unsplash.com

Знайти час для спорту може бути справжнім випробуванням. Через брак часу ми тренуємось нерегулярно нашвидкуруч і без користі для свого організму.

Дослідження, проведене у 2019 році вченими з медичної школи Браун Альперт у США, показало, що насправді неважливо, чи ви бігаєте зранку, чи їздите на велосипеді ввечері, саме стабільність тренувань є ключовою для втрати ваги.

Так якщо людина дійсно хоче отримати максимальну користь від спорту, вона повинна робити це щодня в один і той же час. 

У дослідженні взяли участь 375 осіб, які займаються спортом заради схуднення.

Проаналізувавши їх результати дослідники виявили сильний взаємозв'язок між помірним та енергійним рівнем фізичних вправ, які виконуються у той самий час та з однаковою тривалістю щодня.

Перевага регулярності може зводитися до того, що нам простіше буде довести свою спортивну звичку до автоматизму та підлаштувати під неї свій щоденний графік.

Наприклад, ви можете виїхати з дому в офіс о 7:30, провести коротке кардіотренування у тренажерному залі біля офісу, а о 9 ранку вже сидіти в офісі. І повторювати це потрібно як мінімум через день.

По всьому світу трохи менше третини жінок і майже чверть всіх чоловіків не займаються таким рівнем фізичної активності, який дозволить їм бути здоровими.

Причини, без сумніву, складні та різноманітні, а також, пов'язані з тим, скільки вільного часу ми насправді маємо у своєму розпорядженні.

Знайти годину на фізичну активність важко, але варто пам'ятати про важливість щотижневих 150 спортивних хвилин для того, щоб бути здоровим та тримати себе у формі.