"Дев’ять друзів Шкарлета" керуватимуть чотирма департаментами МОН – депутатка
Сергій Шкарлет. Фото: пресслужба Чернігівської ОДА

У Міністерстві освіти і науки хочуть скоротити кількість директоратів з шести до чотирьох, кількість державних експертів зменшити з 93 до 50. І водночас призначити ще одного – дев’ятого – заступника  тимчасовому керівникові МОН Сергію Шкарлету.

Про такі плани керівництва Міносвіти повідомила народна депутатка від партії "Голос" Інна Совсун на своїй фейсбук-сторінці, додавши фото підписаних Шкарлетом наказів.

"Для цього директорат вищої освіти – об’єднають з директоратом професійної освіти. І це – на фоні розмов про те, що варто приділяти цільову увагу професійній освіті! Директорат шкільної освіти буде об'єднаний з директоратом дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти. Без коментарів", – розповідає Совсун.

За її словами, у 2014-2016 роках у міністра було п’ять заступників.

"Потім кількість потрохи зростала, але от зараз – додають дев’ятого! І найсмішніше (а воно ж – найсумніше): ці "9 друзів Шкарлєта" керуватимуть 4 (ЧОТИРМА) директоратами. Це 2,25 заступники на один директорат", – додає народна депутатка.

За її словами, після Табачника, який був керівником МОН при Януковичі, міністерство потребувало суттєвого очищення. 

Можливості з’явились після 2016 року – з запуском реформи державної служби.

"Тоді почали створювати окремі директорати в рамках міністерств, в які йшли працювати висококласні фахівці ззовні – на достойні зарплати", – розповідає Совсун.

Зарплату новим спеціалістам виплачують великою мірою за кошти ЄС.