Для фізичної форми і особистого життя. Як спільні прогулянки можуть покращити стосунки
Фото: depositphotos.com

Виявляється, "довгі прогулянки берегом річки" – це не просто рекламне кліше, а ще й один із найромантичніших способів провести час із коханою людиною та отримати додаткову користь для здоров'я.

Спільні прогулянки покращують стосунки емоційно, розумово та фізично.

Тож замість чергової вечірньої зустрічі перед телевізором розгляньте можливість відправитися на прогулянку, адже це:

1. Гарний спосіб провести час на природі

Можливо, ви не зможете переконати свого партнера почати з вами бігати або відвідувати тренажерну залу, але рутинна ходьба може бути однаково корисною, коли справа стосується довгострокової перспективи.

Згідно з дослідженням 2019 року, час, проведений на природі, зменшує стрес на клітинному рівні: лише 20 хвилин, проведених на вулиці, можуть знизити рівень кортизолу (гормону стресу) та утримати його на низькому рівні навіть під час стресових періодів.

2. Можливість для спілкування

Спілкування вдома зазвичай поверхневе. Адже навколо нас є багато відволікаючих факторів: від купи білизни, яку треба попрати, до продуктів, які потрібно розкласти на свої місця.

Вирушаючи на прогулянку, ви зможете поговорити про речі, на які ніколи не знайдете часу вдома. Це може бути обговорення планів чи спогадів про відпустку.

Під час прогулянки легше вести ці глибокі розмови, не відчуваючи себе вразливим. Психологи сходяться на думці: прогулянки змушують нас буквально йти в ногу один з одним, що призводить до поліпшення спілкування та зв’язків.

3. Спосіб покращення настрою

Дослідження 2016 року показало, що ходьба насправді покращує настрій людини, змушуючи її почуватися щасливішою та енергійнішою.

Тому наступного разу, коли у вас виникнуть розбіжності або у вас не буде настрою для важливих справ, не лежіть на дивані, а йдіть на прогулянку.

На додаток, ходьба може дати вам час, щоб насправді поговорити про те, що вас турбує.

4. Це форма невербальної комунікації

Ходьба в ногу з кимось може змінити ваше сприйняття людини.

Дослідження 2020 року показало, що ходьба поруч (навіть мовчки) змінила враження людини про свого партнера на краще.

Коли кроки синхронізуються, ви схильні домовитись зі своїм партнером або, принаймні, глибше зрозуміти його сторону суперечки.

5. Це бюджетний варіант побачення

Якщо 2020 нас чомусь навчив так, це тому, що деякі найкращі речі в житті часто є безкоштовними, включаючи прогулянки.

Коли люди намагалися зрозуміти, як зустрічатися під час пандемії, прогулянки стали популярним варіантом, який замінив вечері в ресторані чи похід у бар.

Для зайнятих пар, які намагаються знайти час і на романтику, і на спорт, прогулянки можуть бути найкращим способом об'єднати ці дві сфери.

Читайте також:

  • Дрібні речі, які можуть зміцнити або зруйнувати стосунки. Досліджують психологи
  • Стретчинг чи швидка ходьба. Що краще для зниження кров'яного тиску – дослідження
  • Скільки потрібно ходити, щоб схуднути. Чим відрізняється біг від ходьби