Чому катання на роликах корисне для здоров'я
Фото: unsplash.com

Катання на роликах – це веселе дозвілля як для дітей, так і для дорослих. Окрім цього, така активність має безліч переваг для здоров'я та загального самопочуття.

Люди, які практикують їзду на роликах можуть схуднути та зміцнити м'язи. У результаті чого, вдосконалять свою фізичну форму та покращать показники загальної активності.

Пропонуємо розглянути детальніше головні переваги для здоров'я від катання на роликах.

  • Спалює калорії

Катання на роликах – це варіант кардіотренування, яке сприяє втраті ваги. За 30 хвилин неквапливого катання можна спалити у середньому до 250 калорій. Все залежить від початкової ваги тіла людини та інтенсивності її катання.

  • Зміцнює м'язи

Під час катання зміцнюються не тільки м'язи нижньої частини тіла (стегна, сідниці та литки), але й м'язи пресу. Інтенсивне катання залучує підколінне сухожилля, м'язи квадрицепсів, стегон та литок. Після тренування ці ділянки дадуть про себе знати.

Під постійним напруженням знаходяться м'язи литок. Вони допомагають стабілізувати ахіллове сухожилля, яке підтримує щиколотку.

  • Вдосконалення рівноваги 

Рівновага важлива, адже вона впливає не тільки на результати фізичної активності, але й на звичайну ходьбу. Її розвиток зменшить кількість енергії, яку людина витрачає на повсякденні рухи: сидіння, ходьба, біг. 

Баланс тіла – важлива складова катання на роликах. Саме тому регулярні тренування допоможуть налаштувати роботу м'язів попереку та пресу та стійкості м'язів кору, так навіть після катання тіло могло тримати рівновагу. 

  • Покращує роботу серцево-судинної системи

Катання на роликах – це вид аеробної активності, яка позитивно впливає на здоров'я серця.

Під час помірної їзди середній пульс збільшується до 140-160 ударів на хвилину. Інтенсивні катання на великій швидкості збільшують пульс до 180 ударів на хвилину.

  • Покращує настрій

Під час їзди на роликах збільшується рівень ендорфіну – гормону радості. У результаті покращується настрій, концентрація та увага. Це особливо корисно під час практикування різних технік катання.

Додаткове задоволення принесуть катання в компанії з друзями мальовничою місцевістю.

Про те, як правильно вибрати ролики та з чого почати читайте за посиланням:

Читайте також:

  • Скільки калорій спалюють танці: користь для душі й тіла. Коментує хореограф
  • Чи допомагає ходьба на місці худнути. Як отримати максимальну користь від вправи
  • Боулінг – не тільки "під пиво". Пояснюємо про спорядження, тренування, користь

Більше спорту та корисних порад – у нашому Телеграм каналі Бути здоровим – просто.

Подбати більше про своє тіло і стати спортивнішими допоможуть як правильне харчування, так і професійні тренери. Наприклад, у мережі Спортлайф. Спортлайф є партнером Ліга.Лайф у матеріалах щодо здорового способу життя. Вони підтримують цю тематику фінансово, однак не втручаються у редакційні матеріали.