В Україні за епідсезон на грип перехворіли 8,4% населення, без летальних випадків – ЦГЗ
Ілюстративне фото: depositphotos.com

З початку епідемічного сезону, з 28 вересня до 17 січня 2021 року в Україні перехворіли на грип 8,4% населення, летальних випадків не зареєстрували.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я.

За цей період були госпіталізовані 67 378 осіб, із них 32,3% — діти віком до 17 років.

За даними ЦГЗ, 15 до 21 лютого в Україні на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), включно із коронавірусною інфекцією, захворіло 170 484 людини.

"Інтенсивний показник захворюваності на 7,1% менше епідемічного порога, розрахованого для України. Циркуляції вірусів грипу не зареєстровано", – розповіли у відомстві.

Зазначається, що у більшості регіонів України епідемічний поріг не перевищений, інтенсивність епідемічного процесу ГРВІ, включно з COVID-19, була на низькому рівні. 

"В Житомирській, Луганській, Закарпатській, Донецькій, Тернопільській та Запорізькій областях інтенсивні показники захворюваності на ГРВІ перевищили епідемічний поріг (від 1,9% до 13,0%), що відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу", – кажуть у Центрі громадського здоров’я та додають, що в Івано-Франківській області зареєстровано високий рівень інтенсивності епідемічного процесу.

Повідомляється, що у шести дозорних закладах охорони здоров’я у 76 пацієнтів зареєстрували випадки грипоподібного захворювання (ГПЗ), та у 66 пацієнтів — тяжкої гострої респіраторної інфекції (ТГРІ).

У 24 пацієнтів із ГПЗ взяли зразки матеріалів для одночасного тестування методом ПЛР на грип та SARS-CoV–2.

За результатами у Харківській області визначено РС-віруси (1) та SARS-CoV-2 (3); у Сумській — SARS-CoV-2 (3) і в одному випадку — одночасне інфікування риновірусами та коронавірусами типу OC-43; в Одеській — коронавіруси типу OC-43 (1), РС-віруси (1), бокавіруси (2); риновіруси (1). 

Серед 28 пацієнтів із ТГРІ в результаті тестування методом ПЛР на грип та SARS-CoV–2 — визначено віруси SARS-CoV-2 в Одеській (2), Кіровоградській (1) та Харківській (2) областях.

З початку епідемічного сезону проти грипу вакцинувалися 190 500 людей, зокрема 91 329 — із груп медичного та епідемічного ризиків.

Читайте також: В Україні – спалах хворих на ковід, 8 000 за добу. Чому так і що далі? Думки експертів

Область закрита, "Буковель" працює. Які обмеження діють у "червоній зоні" на Франківщині