У Києві на станції метро "Площа Українських Героїв" демонтували стару назву
Скриншот з відео

В Києві на станції метро "Площа Українських Героїв" з колійних стін демонтували стару назву "Площа Льва Толстого", повідомили в КП "Київський метрополітен".

Роботи з демонтажу провели вночі. Наразі на стінах відсутні будь-які написи, адже досі триває виготовлення літер для нової назви.

Шрифт для нової назви "Площа Українських Героїв" безкоштовно розробив київський дизайнер Богдан Гдаль. Український дух у самих літерах дизайнер вирішив передати через дві складові: оригінальні історичні форми деяких літер та стиль початку ХХ століття епохи Нарбута та Кричевського.

У підземці вже замінили всі старі написи на інформаційних покажчиках, табло, вказівниках та картах-схемах. Також перезаписали звукові оголошення, які транслюють у вагонах.

Як свідчить тендер у системі Prozorro, нові літери будуть виготовлені з полірованого анодованого алюмінію світло мідного кольору та вкриті лаком. Шрифт буде в історичному стилі з рослинними декоративними вставками та товщиною 50 мм. Роботи з виготовлення мають завершити до 29 лютого 2024 року.

У травні 2023 року рішенням Київської міської ради перейменували дві станції метрополітену: "Площу Льва Толстого" — на "Площу Українських Героїв", а "Дружбу народів" — на "Звіринецьку".