Чому не варто практикувати відтискання з колін. Які альтернативи існують – поради тренерів
Фото: depositphotos.com

Якщо ви не можете зробити класичне відтискання, то альтернативою є відтискання з колін. Така модифікація надає навантаження на руки, груди і плечі, одночасно знімаючи з них частину ваги тіла, що значно полегшує її виконання.

Однак, на думку деяких тренерів, відтискання від колін лише заважають тренувальному процесу та розвитку м'язів.

Так в інтерв'ю для ресурсу Well+Good тренерка Чарлі Аткінс розповідає: "Я не рекомендую робити відтискання від колін. Тому що легко звикнути до спрощеної техніки виконання, яка не допомагає зміцнювати м'язи необхідні для прогресування у виконанні цієї вправи".

Тренерка також додає, що відтискання – це не лише вправа для верхньої частини, але й для всього тіла. Для того, щоб виконати її правильно, необхідно мати достатню силу м'язів рук, щоб підняти тіло від землі, а також міцні м'язи для підтримки нижньої частини спини та стегон.

Стійкість стегна залежить від сили м'язів кору та сідниць. Якщо усі ці частини тіла працюють не разом людина ризикує травмувати плечі та поперек.

"Відточування фундаменту техніки виконання вправи є важливим для довгострокової побудови форми. Виконання відтискань з колін – це хороша альтернатива для швидкого виконання відтискань у рамках фітнес-заняття. Проте якщо ви хочете виконувати класичні відтискання правильно, то краще експериментувати з кутом нахилу", – радить тренер Коллінз Езех.

Тренери рекомендують починати роботу над відтисканнями з відпрацювання техніки планки на витягнутих руках та передпліччях. Це допоможе тілу покращити техніку утриманням власної ваги.

"Замість того, щоб опускатися на коліна, наблизьте землю до себе, піднявши руки на лаву, стілець або стіну, тримаючи коліна над землею, а тіло прямо. Поступово зменшуйте відстань між підлогою та тілом", – радить Еткінс.

Як тільки ви зможете виконати правильно від 10 до 12 відтискань від стіни, перейдіть до стільця, потім дивану, лавки, а згодом і на підлогу.

Відео: Youtube-канал "Well+Good"

Читайте також:

  • Як правильно виконувати відтискання
  • Що таке базові вправи. Як присідання та відтискання допомагають схуднути
  • Чому не варто виконувати відтискання щодня. Чим замінити класичний варіант вправи

Більше спорту та корисних порад – у нашому Телеграм каналі Бути здоровим – просто.

Подбати більше про своє тіло і стати спортивнішими допоможуть як правильне харчування, так і професійні тренери. Наприклад, у мережі Спортлайф. Спортлайф є партнером Ліга.Лайф у матеріалах щодо здорового способу життя. Вони підтримують цю тематику фінансово, однак не втручаються у редакційні матеріали.