Як позбутися неприємного запаху із рота: яблуко, зелень та інші поради стоматолога
Фото: depositphotos.com

"Ви те, що ви їсте" – це приказка, яка особливо стосується вашого дихання. Хоча хороша гігієна порожнини рота має важливе значення для свіжого дихання, деякі продукти можуть також забезпечити цей ефект.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Стоматолог Девід Мітола в інтерв'ю для видання LIVESTRONG.com назвав шість продуктів, які допоможуть позбутися неприємного запаху з рота.

1. Яблука

Яблука можуть прибрати неприємний запах з рота, оскільки вони хрусткі і допомагають витіснити бактерії та інші продукти, які застрягли між зубами або на жувальних поверхнях.

Вони також містять антиоксиданти, які називаються поліфенолами.Вони можуть пригнічувати ріст деяких бактерій і зменшити вироблення сполук, що викликають неприємний запах з рота.

Детальніше про користь яблук ви можете дізнатися тут:

  • Хто яблуко в день з'їдає, у того лікар не буває: користь та шкода споживання яблук

2. Листова зелень

"Листова зелень, як листя салату, шпинат та капуста, містять хлорофіл – природний дезодорант, який нейтралізує погані запахи", – стверджує доктор Мітола.

Листова зелень також допомагає збалансувати водневий показник, зменшуючи рівень кислоти у роті. Адже кисле середовище призводить до сухості в роті та неприємного запаху.

Ба більше, за даними USDA, шпинат, капуста та мангольд входять до топ-20 овочів з найбільшим вмістом кальцію, що сприяє зміцненню емалі зубів.

3. Петрушка, базилік і м'ята

У цій зелені є ферменти, які зв'язуються з сірковмісними сполуками та допомагають нейтралізувати запах.

До того ж, як і яблука, ці трави мають поліфеноли, які перешкоджають росту шкідливих бактерій.

4. Імбир

Хоча імбир більш відомий, як природний засіб для боротьби з розладом шлунку, він також може боротися з неприємним запахом у роті.

"З'єднання гінгерол-6 стимулює ферменти в нашій слині, які розщеплюють неприємні, сірковмісні сполуки", – пояснює доктор Мітола.

Ще більше про імбир ви можете дізнатися тут:

  • Імбир знімає біль та захищає від інфекцій
  • Зимові спеції: імбир, кориця, кардамон, гвоздика, бодян. Корисні властивості та рецепти
  • Від куркуми до часнику. Які спеції мають протизапальні властивості – дослідження

5. Пробіотичний йогурт

Ви, напевно, чули, що пробіотики (корисні бактерії) мають цілу низку переваг для здоров’я. Тепер ви також можете додати властивість повернення свіжого дихання.

Окрім того, що він є джерелом кальцію, що зміцнює емаль, пробіотичний йогурт містить бактерії, які допомагають боротися з іншими бактеріями в роті, що викликають неприємний запах.

Тільки обов’язково вибирайте йогурт із низьким вмістом цукру, оскільки бактерії люблять ласувати цукром.

6. Насіння кропу

"Насіння кропу використовуються в Індії поколіннями як спосіб боротьби з неприємним запахом з рота", – стверджує доктор Мітола.

Дійсно, жування цього насіння може посилити вироблення слини та допомогти змити бактерії, що викликають неприємний запах з рота.

Ви можете скористатися перевагами насіння, подрібнивши і замочивши їх для приготування чаю, або посипавши їх у домашнє тісто для хліба чи поверх салату.

Читайте також:

  • Продукти багаті йодом: водорості, риба, молочні продукти та сіль. Скільки йоду потрібно
  • Мікроелементи, які сприяють схудненню: холін, магній, вітамін D
  • Від молочних продуктів до овочів. Чим замінити олію під час випікання та смаження
Подбати більше про своє тіло і стати спортивнішими до літа допоможуть як правильне харчування, так і професійні тренери. Наприклад, у мережі Спортлайф. Спортлайф є партнером Ліга.Лайф у матеріалах щодо здорового способу життя. Вони підтримують цю тематику фінансово, однак не втручаються у редакційні матеріали. 

pH levels