Що смачного приготувати з гарбуза: добірка солоних та солодких страв
Фото: Pixabay / majkilde
Зміст:
  1. Гарбузовий крем-суп
  2. Цукати з гарбуза
  3. Американський пиріг із гарбуза
  4. Горіхово-гарбузовий кекс

Осінь в Україні багата на різноманітний врожай, саме тому у цей час справляються весілля, застілля, багато свят. Господині мають змогу приготувати пишні столи, багаті на різні смаколики. З самого лише гарбуза можна приготувати безліч страв як до основного столу, так і до десерту.

Крім того, гарбуз дуже корисний, і його варто додати у свій раціон через величезну кількість вітамінів і мінералів, що позитивно впливають на здоров'я.

Пропонуємо вашій увазі найсмачніші страви з гарбуза, які легко приготувати в домашніх умовах.

Гарбузовий крем-суп

Крем-суп із гарбуза – осіння класика, яка урізноманітнить повсякденне меню. Страва не тільки дуже яскрава і ароматна, а смачна і корисна. Приготування не займе багато часу. Також ви можете використати замість вершків кокосове молоко та приготувати гарбузовий суп по-тайськи. Прикрасити суп кожна господиня може по-своєму: обравши на свій смак зернята, рослинну олію, спеції тощо. 

Осіннє меню. Як приготувати смачний крем-суп із гарбуза

Що смачного приготувати з гарбуза: добірка солоних та солодких страв
Крем-суп із гарбуза, фото: Pixabay / RitaE

Цукати з гарбуза

Можна приготувати з гарбуза ще й солодощі, що смакуватимуть не гірше за цукерки. Гарбузові цукати смакують, як курага, багаті на вітаміни та залізо. Така сушка цілий рік може слугувати за корисний десерт, адже зберігається протягом довгого часу. Приготувати цукати можна і в сушарці, і в духовці.

Солодощі з гарбуза: як приготувати гарбузові цукати в духовці

Що смачного приготувати з гарбуза: добірка солоних та солодких страв
Гарбузові цукати, фото: YouTube канал – Смачно та гарно вдома

Американський пиріг із гарбуза

Гарбузовий пиріг – ще одна улюблена страва українців восени. Таким пирогом можна частувати гостей чи здивувати родину на вечерю. Також пиріг прийде на допомогу матусі, коли маленькі дітки не бажають їсти гарбузову кашу.

За американським рецептом із нашої добірки пиріг виходить особливо смачний. Приготувавши його раз, ви полюбите гарбузову випічку.

Найсмачніший гарбузовий пиріг: покроковий рецепт приготування

Що смачного приготувати з гарбуза: добірка солоних та солодких страв
Пиріг із гарбуза, фото: Pixabay

Горіхово-гарбузовий кекс

Цей кекс сподобається любителям випічки з горіхами. До гарбуза та горіхів дуже підходять мускатний горіх, кориця, імбир. Тільки уявіть, який ароматний кекс виходить із цією композицією осінніх спецій! Готується дуже легко та просто. Десерт чудово доповнить осінні напої, особливо какао.

Десерт із гарбуза. Легкий рецепт горіхово-гарбузового кексу для всієї родини

Що смачного приготувати з гарбуза: добірка солоних та солодких страв
Горіхово-гарбузовий кекс, власне фото