На свіжому повітрі чи у спортивній залі. Де ефективніше тренуватися – дослідження
Фото: depositphotos.com

Якщо ваша новорічна резолюція перестала втілюватись в життя одразу після прибирання святкових декорацій, то не хвилюйтесь, ви такі не одні.

За даними Університету Міннесоти, 80% резолюцій приречені на провал. Причому більшість людей відмовляються від своїх планів на рік раніше другого тижня лютого.

Детальніше про новорічну резолюцію:

Однак, не варто зовсім опускати руки. Дослідники з Університету Шербрука доводять, що для схуднення та підтягнутого тіла не обов'язково мати абонемент в зал або коштовне спортивне спорядження вдома. Все набагато простіше: найефективнішими є тренування на свіжому повітрі.

Учасників дослідження поділили на дві групи: тренування на свіжому повітрі та у тренажерній залі. Протягом 12 тижнів кожен з них виконував три рази на тиждень годинні кардітренування. 

За результатами дослідження учасники групи, яка займалась на свіжому повітрі, відвідали 97% своїх тренувань. Тоді як мотивація людей, які тренувались у залі з кожним тижнем зменшувалась.

Також вчені зазначили, що люди, які займались на вулиці, повідомляли про нижчий рівень тривоги та більший заряд енергії протягом дня.

Отже, якщо ваш спортивний запал з кожним тижнем зменшується, то спробуйте почати тренування на свіжому повітрі. Наприклад, почніть бігати, займатися швидкою ходьбою або просто присвячуввати як мінімум годину часу в день прогулянкам. Також можна спробувати велоспорт та скандинавську ходьбу.

Ці види спорту допоможуть вам не тільки зміцнити своє тіло, але й забезпечать відпочинок для очей та мозку. 

Читайте також: