Що їсти, щоб зменшити стрес. Продукти, які позитивно впливають на психічне здоров'я
Фото: depositphotos.com

Якщо ви відчуваєте стрес, цілком природно шукати шляхи його подолання. Це може бути медитація, заняття улюбленим видом спорту або смачна їжа.

Проте продукти харчування мають бути не лише смачними, але й корисними. Пропонуємо розглянути топ-5 продуктів, які здатні позитивно вплинути на ваш настрій та рівень стресу.

Яйця

Їх часто називають природними полівітамінами через багатий на поживні речовини склад.

Цілі яйця особливо багаті холіном – поживною речовиною, яка відіграє важливу роль у здоров’ї мозку та може захищати від стресу.

Так дослідження показало, що добавки холіну можуть сприяти зменшувати рівень стресу та підвищувати настрій.

Ще більше про користь яєць ви можете прочитати за посиланням.

Петрушка

Петрушка наповнена антиоксидантами, які нейтралізують вільні радикали, і захищають від окислювального стресу. Він пов'язаний з багатьма захворюваннями, включаючи розлади психічного здоров'я, такі як депресія та тривога.

Дослідження показують, що дієта, багата антиоксидантами, може допомогти запобігти стресу та тривозі, а також зменшити запалення, яке виникає у людей із хронічним стресом.

Петрушка особливо багата на каротиноїди, флавоноїди та ефірні олії, які мають потужні антиоксидантні властивості.

Рецепти з додаванням петрушки ви можете знайти тут.

Часник

У часнику багато сполук сірки, які сприяють підвищенню рівня глутатіону. Цей антиоксидант є частиною першої лінії захисту вашого організму від стресу.

Ба більше, дослідження показують, що часник допомагає боротися зі стресом та зменшити симптоми тривоги та депресії. Однак наразі ведуться додаткові дослідження про зв'язок споживання часнику та рівня стресу.

Техніка приготування смачного перекусу з додаванням часнику доступне за посиланням.

Насіння соняшника

Насіння соняшника є багатим джерелом вітаміну Е. Цей жиророзчинний вітамін діє як потужний антиоксидант, який важливий для психічного здоров'я.

Низьке споживання цієї поживної речовини пов’язане зі зміною настрою та депресією. Насіння соняшнику також містять багато інших поживних речовин, які здатні знизити стрес: магній, марганець, селен, цинк, вітаміни групи В та мідь.

Ще більше про користь насіння, горіхів та сухофруктів можна прочитати тут.

Броколі

Дієта, багата на хрестоцвіті, може знизити ризик деяких видів раку, серцевих захворювань та психічних розладів, таких як депресія.

Все тому що вони є одними з найбільш концентрованих джерел магнію, вітаміну С та фолієвої кислоти, які позитивно впливають на психічне здоров'я.

Броколі також багатий сульфорафаном, сполукою сірки, яка має нейропротекторні властивості і може надавати заспокійливий та антидепресантний ефект.

Окрім того, 1 склянка (184 г) вареного броколі містить понад 20% денної норми вітаміну B6, приймання якого пов’язаний із меншим ризиком розвитку тривоги та депресії у жінок.

Рецепти страв на основі броколі можна знайти тут.

Читайте також: