Про що слід подбати перед тренуванням на вулиці. Виконуємо вправи на свіжому повітрі
Фото: depositphotos.com
Зміст:
  1. Силове тренування для бігунів 
  2. 20-хвилинне інтервальне тренування високої інтенсивності на вулиці 
  3. Тренування на сходах для зміцнення м'язів всього тіла

Вуличні тренування – доступний спосіб покращити фізичну форму, здоров’я та навіть настрій. Це також бюджетна альтернатива спортивній залі. Особливо для тих, хто не має часу чи фінансової змоги для регулярних занять у фітнес-клубах.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Серед інших переваг такої активності:

  • Різноманітність вибору місцевості. Сьогодні ви можете позайматися на спортивному майданчику, завтра побігати в лісі, а згодом проплисти дистанцію на річці або ж позайматися йогою на пляжі.
  • Вільний розклад. Не треба підлаштовуватись під графік роботи тренажерної зали або тренера. Фізична активність на вулиці доступна у будь-яку годину. Тим паче що влітку світовий день значно довший, а значить бігати або їздити на велосипеді можна з п'яти ранку до дев'ятої вечора.
  • Отримання запасу вітаміну D. Головне джерело вітаміну – сонячне проміння. Коли ультрафіолетове проміння потрапляє на шкіру людини, у тілі синтезується вітамін D. Серед його позитивних властивостей: зміцнення імунітету та покращення здоров'я серця.

    Окрім того, вітамін D сприяє регулюванню кількості кальцію та фосфату в організмі та сприяє їхньому засвоєнню. Ці поживні речовини необхідні для підтримки здоров’я кісток, зубів та м’язів. Тренування на свіжому повітрі збільшує можливість отримання вітаміну D.
  • Широкий вибір активностей. Якщо ви не любите бігати, то спробуйте велоїзду, ролики, плавання або навіть HIIT тренування на спортивному майданчику.

Читайте також:

Проте існують фактори, до яких слід ретельно підготуватися спортсмену, щоб не втратити мотивацію займатися спортом:

  • Погодні умови. Хоча ваше тіло може адаптуватися до будь-якої погоди, слід уникати фізичних вправ на вулиці в спеку або холод. Влітку спортсмени ризикують отримати сонячний удар. За даними Harvard Medical School, його розповсюдженими симптомами є головний біль, запаморочення, нудота, судоми або пришвидшення серцебиття.

    Також слід ретельно підбирати одяг для тренувань після дощу та у вітряну погоду задля уникнення застуд.

  • Нестача знань. Неправильна техніка виконання вправ – ризик неотримання бажаного результату та травмувань. Перш ніж почати тренування сформуйте чіткий графік активності, дізнайтесь про деталі кожної вправи або зверніться за допомогою до кваліфікованого тренера.

    Також ви можете дізнатися більше про фізичну активність за посиланням.

  • Складність дотримання дисципліни. Через вільний графік, рівень мотивації може падати. Проте експерти ресурсу Healthline радять чітко визначити свою мету, знайти однодумців для спільних тренувань та позбутися поняття "вільний графік", встановивши собі щотижневий розклад фізичної активності.

Оцінивши всі за та проти такого типу тренувань, оберіть фізичну активність, яка принесе вам не тільки бажаний результат, але й задоволення. Адже це додаткова мотивація для розвитку спортивного дозвілля.

Наприклад, спробуйте наступні комплекси тренувань на вулиці:

Силове тренування для бігунів 

Відео: Youtube-канал "Ben Parkes"

20-хвилинне інтервальне тренування високої інтенсивності на вулиці 

Відео: Youtube-канал "growingannanas"

Тренування на сходах для зміцнення м'язів всього тіла

Відео: Youtube-канал "Bodybuilding.com"

Читайте також:

Більше спорту та корисних порад – у нашому Телеграм каналі Бути здоровим – просто.

Подбати більше про своє тіло і стати спортивнішими допоможуть як правильне харчування, так і професійні тренери. Наприклад, у мережі Спортлайф. Спортлайф є партнером Ліга.Лайф у матеріалах щодо здорового способу життя. Вони підтримують цю тематику фінансово, однак не втручаються у редакційні матеріали.

Дар'я Лобанок для LIGA.Life