Високоінтенсивні вправи. Скільки калорій можна спалити під час тренування з зумби
Фото: depositphotos.com

Зумба – високоінтенсивна форма аеробних вправ, натхненна латиноамериканськими танцями. Це також чудовий спосіб спалити калорії та отримати насолоду від заняття.

Так за годину високоінтенсивного тренування з зумби ви зможете спалити від 300 до 900 калорій. Точна кількість калорій залежить від віку, ваги, фізичної підготовки, генетики та інтенсивності тренування.

Як часто слід практикувати зумбу, щоб схуднути

American Council on Exercise рекомендує прагнути до спалювання від 300 до 400 калорій за одне тренування, принаймні три дні на тиждень.

Також не забувайте, що тіло швидко адаптується до фізичних вправ. Спробуйте чергувати зумбу з іншими формами кардіотренувань, такими як плавання, ходьба та біг.

Між тренуваннями з зумби подумайте про силові вправи. Вони тонізують тіло і сприяють швидшому спаленню жиру. 

Раціон – також важливий фактором для схуднення. Щоб втрачати 500 г щотижня, вам доведеться щодня витрачати на 500 калорій більше, ніж ви споживаєте. За даними Mayo Clinic, 500 г жиру дорівнює приблизно 3500 калоріям. Тому потрібно спалити 3500 калорій за тиждень, щоб скинути 500 г.

Експерти ресурсу Healthline радять дотримуватись наступних порад щодо раціону:

  • Щодня наповнюйте свою тарілку цільними зернами, такими як кіноа, коричневий рис та овес.
  • Уникайте порожніх вуглеводів (білий хліб, макарони та печиво).
  • Їжте багато пісного білка, такого як курка, риба, яєчний білок та тофу.
  • Додайте фрукти та овочі до кожного прийому їжі.
  • Їжа приблизно кожні три години допоможе зберегти енергію. Тільки переконайтеся, що ви вибираєте корисні перекуси. Наприклад, яблуко з арахісовою пастою або сир.

Читайте також:

Як практикувати зумбу

За останнє десятиліття популярність зумби зросла у всьому світі. Зараз більшість тренажерних залів пропонують групові Zumba-заняття кілька разів на тиждень. Також в Youtube доступні відеоуроки, які допоможуть освоїти головні принципи цього виду тренувань. 

Для практики вам не знадобиться багато спорядження. Головне – зручний одяг, кросівки та додатковий набір гантелей вагою 1-3 кг.

Серед переваг зумби:

  • зміцнення м'язів кору;
  • розвиток гнучкості тіла;
  • покращення здоров'я серця;
  • поліпшення координації;
  • покращення настрою та заряду енергії.

Отже, зумба – приємний спосіб збільшити кількість аеробних вправ щотижня та допомогти досягти цілей щодо втрати ваги. Поєднання зумби з силовими вправами та здоровим харчуванням допоможе пришвидшити позитивний результат.

Відео: Youtube-канал "FOX DIE GAMING"

Читайте також:

Більше спорту та корисних порад – у нашому Телеграм каналі Бути здоровим – просто.

Подбати більше про своє тіло і стати спортивнішими допоможуть як правильне харчування, так і професійні тренери. Наприклад, у мережі Спортлайф. Спортлайф є партнером Ліга.Лайф у матеріалах щодо здорового способу життя. Вони підтримують цю тематику фінансово, однак не втручаються у редакційні матеріали.