Ніякої граноли та рисових хлібців. Перекуси, які не порадить жоден дієтолог
Фото: unsplash.com

Існує безліч переваг та недоліків перекусів. З одного боку, вони допомагають уникнути переїдання під час обіду чи вечері. Проте з іншого боку, у такий спосіб ми збільшуємо щоденну кількість спожитих калорій. 

Щоб урівноважити усі за та проти перекусів, варто ретельно підійти до вибору продуктів. Експерти Cleveland clinic радять відмовитись від таких некорисних снеків:

1. Чипси

Картопляні чипси не мають жодної харчової цінності. Це порожні калорії. Вони також містять багато жиру та низьку кількість клітковини та білків. 

Окрім цього, чипси зазвичай оброблені підсилювачами смаку, ароматизаторами та цукром. 

Корисні чипси можна приготувати вдома. Їхнім головним інгредієнтом стануть овочі! Рецепти хрумких та корисних перекусів ви можете знайти за посиланням.

2. Рисові хлібці

Ви думаєте, що можете з’їсти їх багато, оскільки вони майже не мають калорій. Проте хлібці часто штучно ароматизовані і містять лише вуглеводи.

Експерти радять замінити рисові хлібці невеликою порцією коричневого рису (0,5 склянки). Це набагато поживніше та корисніше для організму.

3. Крекери

Вони мають нульову поживну цінність і не роблять нічого корисного для вашого організму, окрім збільшення цукру у крові.

Це робить вас голоднішим. Ви будете їсти крекери поки не відчуєте ситість. У результаті чого, загальна калорійність перекусу буде перевищувати норму для головного приймання їжі (сніданку, обіду чи вечері).

4. Вегетаріанські палички або соломка

Люди думають, що ці оброблені закуски корисні для здоров’я, оскільки вони виготовлені з овочів. Але у овочевих паличках та соломці бракує клітковини та білка. Також вони практично позбавлені поживних речовин.

Вони можуть мати трохи менше жиру, ніж чипси, проте вони не здатні замінити натуральні овочі.

Краще обрати свіжі овочі (болгарський перець, моркву, огірки, броколі та помідори) у поєднанні з хумусом. Так ви отримаєте менше жиру та більше поживних речовин.

Рецепт хумусу ви можете знайти за посиланням.

5. Магазинні смузі

Смачні овочево-фруктові коктейлі часто наповнені цукром або ненатуральним фруктовим соком. У такий спосіб ви отримаєте багато калорій, але не відчуєте себе ситим. 

Краще віддати перевагу домашнім напоям. Це дозволить вам контролювати рівень цукру в смузі та обрати улюблені інгредієнти. Рецепти смузі можна знайти за посиланням.

6. Гранола та злакові батончики

Такі снеки часто маскуються під "здоровими цукерки". Проте вони містять велику кількість цукру і маленьку кількість білка та клітковини. 

Тому якщо вам все ж таки хочеться поласувати злаковими батончиками чи взяти з собою на роботу гранолу, то приготуйте їх самотужки вдома. Рецепти ви можете знайти за посиланням.

Отже, перед тим, як обрати свій перекус, варто ретельно вивчити склад продукту: його поживну цінність, кількість цукру та наявність ароматизаторів. Ця практика не дозволить вам з’їсти багато шкідливої їжі.

Детальніше про важливість перекусів ви можете прочитати тут.

Читайте також: