Приберіть цукерки з офісу. Як харчуватись правильно на роботі
Фото: depositphotos.com

В середньому люди проводять на роботі 8,8 години на день. На цей час припадає щонайменше одне повноцінне приймання їжі – обід. Проте в офісах часто можна зустріти "куток спокуси" зі шкідливими снеками: цукерки, печиво, булочки, вафлі.

Це джерела простих вуглеводів, які сприяють не лише збільшенню ваги, але й різким стрибкам цукру в крові. З'ївши печиво ви не отримаєте ні заряду енергії, ні довготривалого насичення, ні корисних поживних речовин.

Детальніше про харчування та втому читайте за посиланням:

На противагу здоровий збалансований раціон вдома і в офісі може зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та ожиріння.

Експерти Mayo Clinic стверджують, що внесення простих змін у робоче середовище та розпорядок дня, може покращити якість щоденного раціону.

  • Снідайте ситно. Поживний сніданок не тільки підтримує заряд енергії протягом дня, але також регулює рівень цукру в крові та підвищує продуктивність. Споживання сніданку вдома допоможе уникнути тяги до шкідливих продуктів в офісі. Якщо зранку у вас не вистачає часу на приготування сніданку, то зробіть його звечора. Наприклад, спробуйте ліниву вівсянку за рецептом від LIGA.Life.
  • Приберіть цукерницю. Замість миски з цукерками та печивом поставте фрукти та ягоди. Тим паче, що літо – багатий сезон. Час додати в офісний раціон персикикавуни, дині, виноград та сливи. Доведено, що переміщення миски цукерок якомога далі від столу або зберігання її у шухляді значно зменшує споживання солодощів. А розташування фруктової миски на видному місці навпаки заохочує здорові перекуси.
  • Остерігайтеся автоматів зі снеками. Торгові автомати продають закуски з високим вмістом цукру, солі, калорій та низькою харчовою цінністю. Проте коли виникає післяобідній голод важко втриматись від такої спокуси. Замість цього сплануйте свій раціон та візьміть корисні снеки з дому.
  • Сплануйте раціон заздалегідь. Щоб втриматись від спокуси придбати щось в торговому автоматі або взяти цукерку із шухляди, подбайте про перекуси з вечора. Наприклад, зробіть асорті з горіхів та сухофруктів або приготуйте хумус та поріжте соломинками перець та моркву. Також можна приготувати домашні злакові батончики. Це значно корисніша альтернатива, ніж магазинні. Адже ви самі контролюєте вміст цукру в продукті. Рецепт – за посиланням. Якщо в офісі є холодильник, то вдома можна приготувати повноцінний обід та взяти з собою. Наприклад, поживні салати з авокадо, лососем або яєшнею. Покрокову техніку приготування ви знайдете за посиланням.
  • Перестаньте їсти за робочим столом. Їсти за монітором комп'ютера – це одна зі шкідливих звичок, яка загрожує переїданням. Виберіть для обідньої перерви інше місце: парк, їдальню, кафе, кухню в офісі. Так ви сфокусуєтесь на їжі та відчуттях голоду і ситості.
  • Пийте воду. Навіть легке зневоднення може негативно вплинути на пам’ять, збільшити тривогу та втому і знизити працездатність. Окрім цього, спрагу легко сплутати з голодом. Тому завжди тримайте під рукою пляшку з водою. Проте уникайте солодких газованих напоїв, які додають рідких калорій і жодної поживної цінності.

Збільшення уваги до того, що та де ви їсте допоможе покращити загальне самопочуття та навіть продуктивність.

Читайте також:

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин