Домашні спортзали, застосунки для вправ без спорядження та інші спортивні тренди 2021 року
Фото: depositphotos.com

2020 рік навчив нас ставити своє здоров'я на перше місце. Як відомо, регулярні фізичні навантаження є одним із гарантів чудового самопочуття та здоров'я. 

Минулого року у спортивній сфері також відбулось чимало трансформацій, які вплинули на формування спортивних трендів у 2021 році.

Видання Healthline зібрали найпопулярніші фітнес тенденції, прогнозовані на 2021 рік. 

Домашні спортзали

Згідно з нещодавнім опитуванням, проведеним OnePoll серед 2000 людей, 75% людей вважають, що простіше підтримувати форму, займаючись вдома.

З моменту початку пандемії COVID-19 на початку 2020 року, 64% респондентів заявили, що вони як ніколи раніше цікавляться домашніми тренуваннями.

Оскільки невизначеність пандемії продовжується до 2021 року, передбачається, що більшість людей дотримуватимуться домашніх тренувань, присвячуючи житловий простір домашнім тренажерним залам.

Варто відзначити, що ви можете добре тренуватися, не купуючи дорогого обладнання. 

За допомогою пари гантелей та тренувальних резинок ви можете сформувати фігуру вашої мрії.

Детальніше про бюджетні спортивні спорядження:

Застосунки для вправ з мінімальним обладнанням

Хоча використання домашнього тренажерного залу для деяких людей зручний вихід із ситуації, багатьом не вистачає місця для масивного спорядження. Проте вихід є: можна добре тренуватися, не витрачаючи ні копійки.

У цьому вам допоможуть застосунки, які можна завантажити на свій смартфон. Зазвичай такі програми пропонують різні відеотренування або практичні поради. 

 Багато з цих вправ вимагають мінімального обладнання або взагалі орієнтовані лише на вправи з власною вагою.

Приклади корисних спортивних застосунків:

  • Застосунки для схуднення без дієт: тренування, здоровий сон та харчування
  • Заняття йогою з мобільними застосунками: топ-5 програм
  • Безкоштовні трекери фізичної активності: ходьба, біг, велопробіг

Відновлення

Окрім покращення фізичної форми, спорт стане одним зі способів позбутися болю у певній частині тіла, відновитися після роботи та підвищити свою продуктивність. 

У цьому спортсменам допоможуть різні спорядження, які раніше використовували лише професійні атлети та фізіотерапевти. Наприклад, масажні роли.

Окрім того, люди все більше зосереджуються на оздоровленні всього тіла. У цей комплекс входять не тільки фізичні вправи, але й харчування, сон, медитація та робота над своєю уважністю.

Детальніше про масажні роли:

Спортивні гаджети

За останні десять років популярність крокомірів та спортивних годинників зросла. 

Передбачається, що до 2022 року понад 900 мільйонів людей будуть носити подібні пристрої.

Люди покладаються на ці пристрої, щоб отримувати детальну інформацію про своє здоров’я, сон та фізичну активність, а також персоналізовані рекомендації.

Зв’язок розуму і тіла

Протягом пандемії люди зацікавились поєднанням фізичних вправ та розумової релаксації для зняття стресу.

Любителі спорту шукають способи покращення фізичного та психічного добробуту в унісон, а не як два окремі види діяльності.

Таким чином, йога, пілатес та інші заходи, у яких поєднується розум і тіло, набирають популярності. 

Також зростає інтерес до навмисних вправ – під час виконання вправи спортсмен зосереджує увагу на формі та активації м’язів. Ці зміни можуть покращити якість тренувань і зосередити вашу увагу на виконанні завдання.

Онлайн заняття

Попри те, що фізичне чи соціальне дистанціювання буде діяти протягом 2021 року в багатьох місцях, спортсмени знаходять нові способи тренувань.

Так користувачі соціальних мереж можуть увімкнути пряму трансляцію тренера або попередньо записані відеотренування і виконати їх. А потім поділитися своїм успіхом з однодумцями у коментарях під відео.

Індивідуальні заняття спортом

Однією з тенденцій 2020 року стали види спорту, які природно піддаються соціальному дистанціюванню, такі як гольф, їзда на велосипеді та серфінг.

За даними Golf Datatech, кількість зіграних раундів у серпні 2020 року зросла на 20,6% у порівнянні з попереднім роком. Велосипедні прогулянки на свіжому повітрі зазнали подібного сплеску: продажі велосипедів зросли на 121%.

Читайте також:

  • Харчові тренди 2021 року. Як зміниться індустрія харчування у наступному році
  • Візьміть з собою гантелі та збільшіть темп. Як зробити ходьбу активнішою та цікавішою
  • Дихайте та займайтесь спортом. Як позбутися нав'язливих думок та негативних емоцій