Не запивайте їжу кавою та чаєм. Як зробити страву кориснішою – радить дієтологиня
Фото: depositphotos.com

Дієтологиня та засновниця клініки "Prevent Way" Тетяна Лакуста поділилась порадами, як зробити їжу кориснішою:

  1. Оселедець. У 100 г цієї риби міститься 1500 мг омеги-3 (добова норма). Це золото для нашого мозку, сітківки та судин, стверджує лікарка.
  2. Йодована сіль. Тільки вона має бути на столі українців. 3-4 г (1/4-1/2 чайної ложки) солі на день задовільнять мінімальні потреби йоду. За статистикою, тільки 30% українців вживає йодовану сіль. Тетяна радить споживати йод з їжі, щоб запобігти зниженню інтелектуальних здібностей. 
  3. Морська сіль - не йодована. В процесі її виготовлення весь йод втрачається. У
    1 г морської солі – 1 мкг йоду, а в йодованій – 40 мкг.
  4. Не запивайте їжу какао, кавою, чаєм. Вони знижують засвоєння заліза з їжі.
  5. Додайте продукти з вітаміном С, щоб збільшити засвоєння заліза з їжі. Це може бути болгарський перець, помідор або броколі. Наприклад, додайте перець – до тушкованої квасолі; томатну пасту – до сочевиці; шматочки броколі – до печеної яловичини. "Бо кожен українець має бути зараз трохи "залізною людиною", – додає лікарка.
  6. Не смажте горіхи. Так смачніше, але під час смаження окислюються надцінні жири, що містяться в горіхах. Тож станьте волонтером для своїх судин та серця – постачайте їм корисні жири – всього 1 жменьку на день!
  7. Печінка тріски. 2 столові ложки = добова норма вітаміну D та омега-3. "Тож запасайтесь на зиму і передавайте на фронт соколяткам. Це купа енергії та користі для них", – радить дієтологиня.

"Ми маємо їсти добре, щоб довше жити, щоб стати тими старими бабами та дідами, які ще через 60-70 років будуть розповідати про сміливість нашої нації та про те, хто такі москалі", – підсумовує Тетяна.

Читайте також: